Jedno od najljepših putovanje jest ono stazom Alberta Fortisa. Stare, u vremenu izbrisane staze koje su povezivale primorje i zagoru oživjele su velikim brojem izletnika i posjetitelja netaknute prirode. Vječna igra kamena i škrtog raslinja ovom putovanju daju istinsku draž avanture, gotovo identične onoj koju je osjetio talijanski putopisac Alberto Fortis u svojoj knjizi «Viaggio in Dalmazia».
Osjetite i Vi duh izgubljenog vremena i vratite se s nama u daleku 1770. godinu kad je Alberto Fortis tim putovima preko vrleti Biokova i Rilića došao u pitomo naselje Kokoriće gdje je upoznao vojvodu Antuna Prvana «Pržu» kod kojeg je bio gost. Tom prigodom boraveći u dvorcu koji je i danas sačuvan zabilježio je, a kasnije i svijetu predočio jednu od najljepših balada pisanih na hrvatskom jeziku «Hasanaginicu» koja i dan danas ima istu životnu snagu i izvornu ljepotu. Postoji utemeljena pretpostavka da je Hasanaginica bila i rodom iz sela Kokorića.
Hodajući stazama naših predaka imate prigodu susresti se s netaknutom prirodom. Prekrasan miris vriska, kadulje i drugog ljekovitog bilja učinit će Vas sastavnim dijelom prirode, prostora kakav se u većem dijelu Europe više ne može naći. Susrest ćete se sa starim običajima prostora i vidjeti tragove vječite borbe za opstanak na prostorima Dalmatinske zagore.

To je doživljaj koji se jednostavno mora osjetiti…

Dolaskom u Kokoriće u kuli (rodnoj kući) vojvode Prvana «Prže» dočekat će Vas istinski plodovi krša, suhe smokve, rakija, sir, pršut, kozji sir, kruh ispod peke…
Ručak u konobi Prvan sa specijalitetima ispod peke ili s ražnja. Vina «Prvan» i «Bunina» te ostali specijaliteti.