Dalmacija ima svojih prirodnih ljepota koje nisu dostupne oku svakodnevnog prolaznika ili turista. Vječna igra kamena i vode dugim nizom godina stvorila je takve oblike koje ni najmaštovitiji kipari ne bi mogli kreirati. To je svijet tišine, iskonske čistoće i netaknute prirode.

Zakoračiti u taj svijet znači odlučiti se za avanturu, posegnuti u svijet u kojem su mitovi prošlosti zaustavljeni u prostoru i vremenu, okamenjeni u pokretu i vječnom čekanju što ga tek povremeno narušavaju jednolične kapi koje s kamenog svoda kapaju na pod.

Zakoračiti u taj svijet znači osjetiti tišinu kao najljepšu melodiju, u svijet koji se prostire s druge strane ogledala.

U tom usnulom svijetu pod svjetlošću lampa pred vama će se ukazati ti nedirnuti oblici, iskonska ljepota krša i Dalmatinske zagore. Budite i vi svjedokom toga trenutka i izaberite ovaj jedinstveni program.

Zbog čega jedinstveni?

Upravo zbog – kao što i naslov kaže – skrivene Dalmacije koju uz ovaj dobro organizirani program možete otkriti i ovjekovječiti svojim foto i video kamerama i zadržati u sjećanju zadržati taj trenutak dodira s vječnošću.

Trodnevni program nazvan «Skrivena Dalmacija» zamišljen je kao poseban vid aktivnog odmora koji u sebi uključuje kako avanturu tako i edukaciju. U tom programu sudionici će se upoznati s prirodnim i kulturnim znamenitostima ovog dijela Dalmatinske zagore i njegovim posebnostima. Prvenstveno će istaknuti one prirodne ljepote i povijesno naslijeđe koje ne može vidjeti na nijednom drugom mjestu. One posebnosti pored kojih prolazite, a da ih ne vidite ili osjetite. Tako je i s bogatim prostorima koja se nalaze ispod zemlje, odnosno u zemljinoj utrobi. Sasvim sigurno poseban doživljaj predstavljat će ulazak u stari i napušteni rudnik «Paklina», jedini rudnik prirodnog katrana u Europi. Katrana kojim su prije više od stoljeća popločane ulice carskog Beča. Poseban doživljaj predstavljat će i spuštanje u jamu «Betina» koja za obilinijh kiša izbacuje iz svoga grotla vodu koja poplavi gotovo cijelo kraško polje «Buninu». Tu su još i druge špilje kroz koje će sudionici proći u potrazi za netaknutom prirodom.
Osjetite i Vi radost otkrivanja nepoznatog! Izaberite ovaj trodnevni program koji će Vas sasvim sigurno oduševiti i odmoriti!

Program 1. dana obuhvaća prijevoz od zračne luke (ili druge polazne destinacije) do Vrgorca (240 m nadm. visine). Večera i noćenje u hotelu «Prvan» u Vrgorcu.

Program 2. dana obuhvaća doručak u hotelu. Nakon toga slijedi upoznavanje okolice. Odlazak u etno-selo Kokorii. Upoznavanje s etno-selom i nakon toga odlazak do jame «Betina» te spuštanje u nju. Ručak u etno-selu. Nakon ručka razgledavanje etno-zbirke. Odlazak do rudnika PAKLINA i ulazak u nj. Uzimanje uzoraka rudače prirodnog katrana. Večera u hotelu «Prvan». Noćenje.

Program 3. dana počinje doručkom u hotelu. Nakon doručka odlazak u ETNO selo Kokorići. Penjanje brdom RILIĆ do jame – bezdanke «ZJATVA». Spuštanje u jamu koja ima promjer oko 150 m do dubine od 200 m. Nakon toga povratak u etno – selo i ručak u povijesnom ambijentu.

Otkrijte skrivenu Dalmaciju i njezine prirodne ljepote. Program koji Vam nudi hotel «Prvan» omogućit će Vam avanturu i prvorazredan doživljaj. Odmorite se upoznavajući svijet koji leži u dubinama krškog tla.
Osim toga imat ćete jedinstvenu prigodu upoznati se s bogatom gastro-ponudom hotela Prvan u etno-selu Kokorići. Tu je i bogati izbor vina iz obiteljske vinarije «Prvan» sazrijelog na vrelom dalmatinskom suncu. A za obroke kušajte autohtona jela i nadaleko poznate dalmatinske specijalitete – jela ispod peke, janje na žaru i druga jela. Tu je, naravno, i kruh ispod peke, specijalitet sam za sebe.
U razgledavanju etno-sela upoznat ćete se s bogatom povijesti, osjetiti duh prohujalih vremena. Tu gdje je Alberto Fortis prvi put zabilježio čuveni ep «Hasanaginicu», osjetit ćete i sami svu težinu i ljepotu života na prostorima iza Biokova i planine Rilić, i opet se iznova vraćati. Jer odmor koji ovdje doživite, pratit će Vas sasvim sigurno cijeli život!

Napomena! Sudionici programa trebaju biti opremljeni udobnom i čvrstom obućom i prikladnom odjećom te pripremljeni za boravak u prirodi! Program uključuje i snažnija fizička naprezanja pa se traži i relativno dobra fizička kondicija!