Trodnevni program «Ljepote zagore» kombinacija je triju programa koje organizira hotel «Prvan». U sebi uključuje kretanje planinama, rijekama i spuštanje u dubine zemlje.

To je istinska avantura koja će vas u tri dana ostaviti bez daha i dočarati Vam prekrasne ljepote Dalmatinske zagore.

Osvajat ćete oštre planinske vrhunce koji dodiruju nebo te pri tome uživati u potpuno čistom zraku i netaknutoj prirodi. Posjet i boravak etno-selu Kokorići posebni je doživljaj, kao i uživanje u ukusnoj hrani spravljenoj na tradicionalni način. Dalmacija koja je sasvim drugačija od one koju doživljavate uz more. To je kamena, škrta zemlja, ali prostor bogat poviješću koja ima što ponuditi turistima. Koritom rijeke Matice spustit ćete se tradicionalnim drvenim lađama, a poseban doživljaj je speleološki dio koji obuhvaća spuštanje u jamu «Betinu», bezdanku «Zjatvu» i posjeti ostalim kraškim prirodnim ljepotama. Ponuda od koje doista zastaje dah.

  • Program obuhvaća planinarenje, veslanje odnosno korištenje čamaca i drevnih brodica te spuštanje u dubine krša.
  • Iziskuje određene fizičke napore pa se očekuje dobra fizička kondicija te nošenje odjeće i obuće za sigurno i nesmetano kretanje prirodom.

Za vrijeme boravka i korištenja programa predviđeno je i trodnevno (u hodu) upoznavanje s povijesnim znamenitostima prostora grada Vrgorca. Kao prvo, tu je obilazak stare gradske tvrđave GRADINE koja dominira Vrgorcem. Naravno, tu je i posjet i boravak u etno-selu Kokorići, upoznavanje s poviješću i arhitekturom, s mjestom gdje je čuveni putopisac Alberto Fortis prvi put zabilježio baladu «Hasanaginicu» koja je svojevremeno oduševila i najveće onodobne književnike, uključujući i samog Goethea. Tu je i posjet napuštenom rudniku prirodnog katrana «Paklina» te drugi bogati program.

1. DAN
Transfer iz zračne luke ili iz drugog odredišta do Vrgorca. Smještaj u Vrgorcu u hotelu «Prvan». Odmor i priprema za realizaciju programa. Nakon smještaja upoznavanje s gradom Vrgorcem i njegovim povijesnim znamenitostima. Odlazak do stare gradine i upoznavanje s njezinom poviješću. Ručak u hotelu Prvan.
Nakon ručka kratki odmor i odlazak u etno-selo Kokorići te razgledavanje etno-sela i zbirke. U poslijepodnevnim satima odlazak u napušteni rudnik «Paklina» (jedini rudnik prirodnog katrana u Europi).
Obilazak polja «Bunina». Večera u konobi Prvan u Kokorićima. Povratak u Vrgorac. Noćenje.

2. DAN
Doručak u hotelu «Prvan» u Vrgorcu.
Priprema za odlazak na planinarsku turu – Matokit.
Uspon i povratak u Vrgorac
Odmor
Ručak u hotelu «Prvan» u Vrgorcu
Nakon ručka kratki odmor

Poslije kraćeg odmora odlazak u etno-selo Kokorići.
Boravak u prirodi i odlazak prema kraškoj jami Betina.
Spuštanje u jamu Betina.
Povratak do konobe Prvan.
Večera.
Povratak u Vrgorac i hotel Prvan.
Noćenje.

3. DAN
Doručak u hotelu Prvan.
Odlazak u etno-selo Kokorići te uspon na planinu Rilić.
Dolazak do jame Zjatva i spuštanje u nju.
Povratak u selo Kokoriće i svečani ručak (pečena janjetina s ražnja ili ispod peke).

Nakon ručka kratki odmor.
Polazak za Vrgorac u hotel i uzimanje prtljage.
Odlazak u polje Jezero.
Vožnja drevnim drvenim lađama (oko 50 min).
Nakon završetka vožnje polazak prema mjestu Staševica odakle je povratak preko Baćinskih jezera.
Završetak trodnevnog programa.